Permanente Make-up

Informatie (semi) Permanente Make-up (PMU)


Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een techniek waarbij met een flinterdunne naald of mesje pigment vlak in de

opperhuid wordt gebracht. Permanente make-up is dé manier om je wenkbrauwen of

eyeliner altijd perfect op orde te hebben. Perfect onder alle omstandigheden, waar je ook bent, wat je ook doet. Perfect in het zwembad, de sportschool, in de sauna, of je nu lacht of huilt van geluk, uw make-up blijft perfect.


Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, wordt Permanente make-up langzaam lichter. Vandaar dat het ook wel semi permanente make-up wordt genoemd. Na een jaar tot anderhalf jaar is het advies om terug te komen voor een “touch-up”.


Alle pigmenten waar wij werken zijn veilig en betrouwbaar. De kleurstoffen staan onder periodieke controle van de Keuringsdienst van Waren.


De behandeling

Bij Beauty Mooi Zo kunt u ervan uitgaan dat er hygiënisch wordt gewerkt. De salon is GGD gecertificeerd wat inhoud dat wij volgens de RIVM Hygiëne richtlijnen werken en dat onze materialen RIVM goedgekeurd zijn. Daarnaast zijn wij gecertificeerd Permanent Make-up specialist en kan u rekenen op een professionele houding en advies.


Nadat u goed heeft overwogen of u Permanente make-up aan wilt laten brengen, neemt u contact met ons op om een intakegesprek te plannen. Tijdens deze intake bespreken we uw wensen en verwachtingen en hoe de behandeling eruit ziet.

Als de behandelafspraak is gemaakt dan sturen wij u een mail met informatie die u goed door moet lezen.


Voordat de behandeling begint, vult u een gezondheidsverklaring in en geeft u een akkoord op de behandeling. Daarna gaan we de behandeling starten. Samen met u gaan we de vorm van uw wenkbrauwen, eyeliner en lippen bepalen. Deze meten wij uit aan de hand van uw gezicht. Maar ook u kijkt mee en geeft aan wat uw wensen zijn. De volgende stap is het bepalen van de kleur.


Als alles 100% naar wens is, begint de pigmentatie. Door middel van verschillende technieken wordt er op een zo natuurlijk mogelijke manier een wenkbrauw gecreëerd.

Dé techniek van dit moment is de Shadow / Ombré - powder Brows. De wenkbrauw wordt opgebouwd van licht naar donker. Een prachtige, natuurlijke wenkbrauw wordt gecreëerd. De wenkbrauw krijgt een poederachtige uitstraling. 

Ook voor eyeliners kan u terecht bij Beauty Mooi Zo. Deze worden voorgetekend, passend bij uw ogen. Een prachtige strakke lijn  wat u altijd een frisse en open blik geeft. Deze kan zowel boven als onder.


Een eyeliner heeft minimaal 2 en soms zelfs 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Verschillende factoren zoals een oudere huid, medicatie, zonnebank enz. zijn van invloed op het genezingsproces.

Daarnaast krimpt een eyeliner en wordt de kleur zachter tijdens het genezingsproces. Een eyeliner staat NOOIT in 1x perfect in de huid. Verder moet u zich beseffen dat een gepigmenteerde eyeliner géén potlood is! Het zal niet hetzelfde effect hebben. De lijnen zullen dan ook niet zo breed als een potloodlijn gepigmenteerd worden.

Met een PMU eyeliner heeft u een prachtige basis waarbij uw natuurlijk accenten tot zijn recht komen.


Gebruikt u waterproof mascara, vloeibare eyeliner, wimperserum of wimper extensions? Dan dient u hier 6 weken voor het zetten van de eyeliners mee te stoppen. Ook na de behandeling mag u deze producten voorlopig niet gebruiken. Deze producten kunnen een negatieve invloed hebben op het genezingsproces van de eyeliners.


Altijd smeren met een lipstick of lipgloss is helemaal niet handig toch? Daarom zijn lippen met een gepigmenteerd kleurtje ideaal! U kunt kiezen uit een prachtige naturel kleur maar iets gewaagder kan natuurlijk ook.

Het pigmenteren van de lippen vereist het nodige geduld maar dan heeft u er zeer veel gemak van.


Zowel voor de wenkbrauwen, lippen als voor de eyeliners is er voor ieder wat wils!


De behandelingen worden gedaan met een verdovende creme. Hierdoor is het goed te doen en is de behandeling vrijwel pijnloos.

Een behandeling duurt variërend van 1,5 tot 3,5 uur. Afhankelijk van welke behandeling voor u geldt. Wij vinden het belangrijk om rustig te werken. Dit levert het beste resultaat.


Na 6 tot maximaal 10 weken na de eerste behandeling komt u terug voor de nabehandeling. Deze behandeling zit bij de prijs inbegrepen. Tijdens deze behandeling kijken we hoe de genezing is verlopen en werken we eventueel nog wat puntjes bij zodat u hét perfecte resultaat heeft.

Soms komt het voor dat u een 2e nabehandeling nodig heeft. Dit verschilt per persoon en per huid. Een 2e nabehandeling kost €50,- (binnen 6 weken na de 1e nabehandling).


Contra indicaties (dan gaat de behandeling niet door): 

- Hemofilie                                                                                                                                          

- Pathologische wondgenezing                                                                                                    

- Suikerziekte (diabetes)                                                                                                                  

- Immune stoornissen                                                                                                                     

- Chronische huidaandoeningen                                                                                                 

- Hart of Vaatziekten        

- Zwangerschap / borstvoeding

- Koortslip (in geval van lip pigmentatie)

- Oogaandoeningen (in geval van eyeliner)Nazorg

U dient er rekening mee te houden dat de pigmentatie na de behandeling altijd gaat vervagen. Dit geeft juist een meer natuurlijk effect.


Na de behandeling kan het gepigmenteerde gebied er donker, rood en gezwollen uitzien. Dit lijkt in eerste instantie wat onnatuurlijk. Maar schrik hier niet van. Dit is volkomen normaal. Na een week is dit voor een heel groot deel minder. Het heeft even de tijd nodig om te genezen. De komende weken zal de kleur verzachten (tot 40% minder!) waardoor het een natuurlijke uitstraling krijgt. Vanaf de derde dag zullen er korstjes ontstaan. Deze mag u er niet afkrabben of boenen. Doet u dit toch dan bestaat de kans op ontstekingen of het kleurpigment kan met de korst verdwijnen.


Een goede nazorg is zeer belangrijk.
U wilt immers dat uw permanente make-up mooi blijft en dat er zo min mogelijk kans op infectie ontstaat.

 

Algemeen:

 • Houd de pigmentatie 48 droog. U mag douchen maar de pigmentatie moet u eerst ontzien.

            Na 2 dagen kunt u gewoon douchen alleen nog niet te lang en niet te heet (de huid mag nog niet verweken).   De pigmentatie niet                   wassen met zeep!

 • Minimaal 5 dagen géén make-up op de pigmentatie.
 • Minimaal 5 dagen niet in de sauna, onder de zonnebank of zwembad.
 • Stel de nieuwe pigmentatie niet bloot aan zonlicht. Ook na genezing moet u het goed beschermen met minimaal spf50.
 • U mag niet gaan peuteren en krabben of de pigmentatie afdekken.
 • U mag er niets opsmeren. Behalve Bepanthen zalf na 48 uur (indien nodig).
 • Verzorg de pigmentatie hygiënisch.

 

Wenkbrauwen:

 • U moet de pigmentatie ieder uur (de eerste dag en de volgende ochtend) voorzichtig schoonmaken met een wattenschijfje en een beetje water.

Eyeliner:

 • Niet in de ogen wrijven!
 • De pigmentatie NIET schoonmaken.

Lippen:

 • Eet geen kleurstofrijke voeding zoals tomatensoep, rode wijn, ketchup, spaghetti enz.
 • Kijk uit met hete dranken! Drink deze de eerste dagen met een rietje.
 • Smeer de pigmentatie preventief in met Sovirax en Bepanthen zalf.

 

Volgens de hygiënerichtlijnen voor cosmetisch tatoeëren ( GGD) moeten wij  u erop

 wijzen dat alle consequenties voortvloeiende uit de behandeling voor eigen risico zijn! Raadpleeg een arts bij extreme afwijkingen zoals een ontsteking.


Permanente Make-up behoort in verloop van tijd weer te gaan vervagen. Dit geldt voor iedereen. Alleen verschilt het per huid hoe snel dit vervaagd. Met sommige huiden gaat dit helaas sneller dan andere huiden. Hier heeft Beauty Mooi Zo geen invloed op.

Beauty Mooi Zo adviseert u om rond een jaar terug te komen voor een touch up. Het model van de wenkbrauw is nog wel zichtbaar maar de kleur is dusdanig vervaagd dat het een opfrisbeurt nodig heeft. Prijzen voor de touch up vindt u onder het tabblad 'prijzen'.

Oude permanent make-up

Als u al Permanente make-up hebt en dit wilt u bij laten werken dan wordt u altijd eerst uitgenodigd voor een intakegesprek. Voordat wij kunnen toezeggen of het bijgewerkt kan worden, moeten wij eerst beoordelen wat de conditie van uw oude pmu is. Ook dán kunnen wij pas beoordelen wat de prijs is. Kost de bijwerking evenveel tijd als bij het plaatsten van een nieuwe wenkbrauw of eyeliner dan wordt de normale prijs gerekend.

Helaas is oude pmu niet altijd te herstellen. U zal dan eerst de pmu moeten laten verwijderen d.m.v. van laser behandelingen. Ook dit is bij Beauty Mooi Zo mogelijk.

Verschil tussen permanente make-up en tatoeage

Permanente make-up en tatoeage hebben veel gemeen. Bij beide technieken wordt een kleurstof met behulp van een naald in de huid aangebracht. Bij Permanente make-up als bij tatoeage gaat het om een blijvend karakter van de pigmentatie.

Maar er zijn ook verschillen:

Tatoeages worden dieper in de huid aangebracht dan Permanente make-up. Omdat een tattoo dieper wordt aangebracht, blijft een tattoo na één behandeling veel beter zitten dan Permanente make-up.

In het gelaat mag niet dieper gepigmenteerd worden in verband met fijne bloedvaten en zenuwbanen.

Daarnaast is er een verschil tussen het pigment van Permanente make-up en het pigment van tatoeages wat o.a. maakt dat de één vervaagt en de ander niet


Het grootste verschil zit tussen Permanente make-up en tatoeage in het doel waarom het is aangebracht. Een tattoo is een sieraad en mag of moet gezien worden. Permanente make-up is bedoeld als versterking van de natuurlijke contouren en is vaak het mooist als het niet opvalt.


Bescherm je PMU tegen de zon!

 

Recentelijk hebt u uw wenkbrauwen laten zetten door middel van permanente make-up óf u laat dit binnenkort doen. Súperleuk, handig en mooi! Nu u eenmaal de stap hebt gezet voor de perfecte wenkbrauw wilt u ze zo lang mogelijk mooi houden toch?

Met de komst van het voorjaar en de zomer bestaat er een grote kans dat de schadelijk Uv-stralen van invloed zijn op uw permanente make-up.

 

Geef uw wenkbrauwen daarom extra verzorging door ze te beschermen met de speciale Sun Stick van Make Up Defender. Deze speciale Sun Block (SPF 50) voorkomt verkleuring van uw permanente make-up. Daarnaast is het waterproof, moisturising en het laat geen vettige witte laag achter. Dé must have voor uw permanent make-up brows deze zomer!

De stik is handzaam, makkelijk in gebruik en perfect om mee te nemen in bijvoorbeeld uw handtas of strandtas. Ook geschikt voor onder de zonnebank!

 

Verkrijgbaar bij Beauty Mooi Zo voor €15,-

Vanaf het voorjaar weer verkrijgbaar

 

De Make-Up Defender Sun Stick is af te halen in de salon.

Ook is het mogelijk om de stick online te bestellen. Stuur een mail naar info@beautymooizo.nl.