Permanente Make-up

Informatie (semi) Permanente Make-up (PMU)


Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een techniek waarbij met een flinterdunne naald pigment vlak in de

opperhuid wordt gebracht. Permanente make-up is dé manier om je wenbrauwen altijd perfect op orde te hebben. Perfect onder alle omstandigheden, waar je ook bent, wat je ook doet. Perfect in het zwembad, de sportschool, in de sauna, of je nu lacht of huilt van geluk, uw make-up blijft perfect.


Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, wordt Permanente make-up langzaam lichter. Vandaar dat het ook wel semi permanente make-up wordt genoemd. Na een jaar tot anderhalf jaar is het advies om terug te komen voor een “touch-up”.


Alle pigmenten waar wij mee werken zijn veilig en betrouwbaar. De kleurstoffen staan onder periodieke controle van de Keuringsdienst van Waren.


De behandeling

Bij Beauty Mooi Zo kunt u ervan uitgaan dat er hygiënisch wordt gewerkt. De salon is GGD gecertificeerd wat inhoud dat wij volgens de RIVM Hygiëne richtlijnen werken en dat onze materialen RIVM goedgekeurd zijn. Daarnaast zijn wij gecertificeerd Permanent Make-up specialist en kan u rekenen op een professionele houding en advies.


Nadat u goed heeft overwogen of u Permanente make-up aan wilt laten brengen dan kunt u een intakegsprek inplannen (bij geen bijzonderheden is dit niet verplicht). Tijdens deze intake bespreken we uw wensen en verwachtingen en hoe de behandeling eruit ziet. Let op: de wenkbrauw wordt NIET voorgetekend tijdens de intake.

Als de behandelafspraak is gemaakt dan sturen wij u een mail met informatie die u goed door moet lezen.


Voordat de behandeling begint, vult u een gezondheidsverklaring in en geeft u een akkoord op de behandeling. Daarna gaan we de behandeling starten. Samen met u gaan we de vorm van uw wenkbrauwen bepalen. Deze meten wij uit aan de hand van uw gezicht. Maar ook u kijkt mee en geeft aan wat uw wensen zijn. De volgende stap is het bepalen van de kleur.


Als alles 100% naar wens is, begint de pigmentatie. Door middel van verschillende technieken wordt er op een zo natuurlijk mogelijke manier een wenkbrauw gecreëerd.

Dé mooiste techniek is de Shadow / Ombré - powder Brows. De wenkbrauw wordt opgebouwd van licht naar donker. Een prachtige, natuurlijke wenkbrauw wordt gecreëerd. De wenkbrauw krijgt een poederachtige uitstraling. Deze techniek is geschikt voor alle huidtypen. 


De behandelingen worden gedaan met een verdovende creme. Hierdoor is het goed te doen en is de behandeling vrijwel pijnloos.

Een behandeling duurt variërend van 1,5 tot 2,5 uur. Wij vinden het belangrijk om rustig te werken. Dit levert het beste resultaat.


Na 6 tot maximaal 10 weken na de eerste behandeling komt u terug voor de nabehandeling. Deze behandeling zit bij de prijs inbegrepen. Tijdens deze behandeling kijken we hoe de genezing is verlopen en werken we eventueel nog wat puntjes bij zodat u hét perfecte resultaat heeft.

Soms komt het voor dat u een 2e nabehandeling nodig heeft. Dit verschilt per persoon en per huid. Een 2e nabehandeling kost €50,- (binnen 6 weken na de 2e nabehandling).


Contra indicaties

Uw gezondheid en de kwaliteit van uw permanente make-up zijn zeer belangrijk en gaan ten allen tijden voor. Stel Beauty Mooi Zo altijd op de hoogte als u op onderstaande contra inducaties een "ja" kunt beantwoorden:


Contra indicaties:

 • Hemofilie
 • Pathologische wondgenezing
 • Suikerziekte (diabetes)
 • Immune stoornissen
 • Chronische huidaandoeningen (sporiasis, eczeem oid)
 • Hart of Vaatziekten        
 • Zwangerschap / borstvoeding
 • Koortslip (in geval van lip pigmentatie)
 • Oogaandoeningen (in geval van eyeliner)
 • Bultjes, moedervlekken e.d. op de plek van pigmentatie
 • Allergieën
 • Medicatie (m.u.v. anticonceptie)


In sommige gevallen kan de behandeling doorgaan. Dit gaat altijd eerst in overleg met Beauty Mooi Zo. Soms is een verklaring van uw arts nodig om een behandeling te starten. 

Beauty Mooi Zo gaat er van uit dat u eerlijk bent en dat u goed op de hoogte bent van eventuele consequenties voortvoeiende uit een behandeling. U bent zelf verantwoordelijk voor deze consequenties. 


Zwangerschap

Als je zwanger bent of als je borstvoeding geeft dan moet je nog even geduld hebben. De behandeling kan dan nog even niet doorgaan.

Nazorg

U dient er rekening mee te houden dat de pigmentatie na de behandeling altijd gaat vervagen. Dit geeft juist een meer natuurlijk effect.


Na de behandeling kan het gepigmenteerde gebied er donker, rood en gezwollen uitzien. Dit lijkt in eerste instantie wat onnatuurlijk. Maar schrik hier niet van. Dit is volkomen normaal. Na een week is dit voor een heel groot deel minder. Het heeft even de tijd nodig om te genezen. De komende weken zal de kleur verzachten (tot 40% minder!) waardoor het een natuurlijke uitstraling krijgt. Vanaf de derde dag zullen er korstjes ontstaan. Deze mag u er niet afkrabben of boenen. Doet u dit toch dan bestaat de kans op ontstekingen of het kleurpigment kan met de korst verdwijnen.


Een goede nazorg is zeer belangrijk.
U wilt immers dat uw permanente make-up mooi blijft en dat er zo min mogelijk kans op infectie ontstaat.

 

Algemeen:

 • Houd de pigmentatie 48 droog. U mag douchen maar de pigmentatie moet u eerst ontzien.

            Na 2 dagen kunt u gewoon douchen alleen nog niet te lang en niet te heet (de huid mag nog niet verweken).   De pigmentatie niet                   wassen met zeep!

 • Minimaal 5 dagen géén make-up op de pigmentatie.
 • Minimaal 5 dagen niet in de sauna, onder de zonnebank of zwembad.
 • Stel de nieuwe pigmentatie niet bloot aan zonlicht. Ook na genezing moet u het goed beschermen met minimaal spf50.
 • U mag niet gaan peuteren en krabben of de pigmentatie afdekken.
 • U mag er niets opsmeren. Behalve Vaseline na 48 uur (indien nodig).
 • Verzorg de pigmentatie hygiënisch.
 • U moet de pigmentatie 5x per dag (de eerste 48 uur) voorzichtig schoonmaken met een wattenschijfje en een beetje water.

   

  Volgens de hygiënerichtlijnen voor cosmetisch tatoeëren ( GGD) moeten wij  u erop

   wijzen dat alle consequenties voortvloeiende uit de behandeling voor eigen risico zijn! Raadpleeg een arts bij extreme afwijkingen zoals een ontsteking, extreme jeuk of extreme zwellingen.


  Permanente Make-up behoort in verloop van tijd weer te gaan vervagen. Dit geldt voor iedereen. Alleen verschilt het per huid hoe snel dit vervaagd. Met sommige huiden gaat dit helaas sneller dan andere huiden. Hier heeft Beauty Mooi Zo geen invloed op.

  Beauty Mooi Zo adviseert u om rond een jaar terug te komen voor een touch up. Het model van de wenkbrauw is nog wel zichtbaar maar de kleur is dusdanig vervaagd dat het een opfrisbeurt nodig heeft. Prijzen voor de touch up vindt u onder het tabblad 'afspraak maken / prijzen'.

  Verschil tussen permanente make-up en tatoeage

  Permanente make-up en tatoeage hebben veel gemeen. Bij beide technieken wordt een kleurstof met behulp van een naald in de huid aangebracht. Bij Permanente make-up als bij tatoeage gaat het om een blijvend karakter van de pigmentatie. In de volksmond wordt Permanente Make-up ook wel als een tattoo genoemd maar in de techniek zijn er belangrijke verschillen!


  Tatoeages worden dieper in de huid aangebracht dan Permanente make-up. De inkt van de tattoo wordt in de diepere laag van de 2e huidlaag gezet. In deze huidlaag wordt het inkt ingekapseld waardoor het daar de rest van je leven blijft zitten. Dit is de bedoeling van je tatoeages maar dit willen we met Permanente Make-up beslist niet! PMU behoort weer te gaan vervagen. Breng je PMU op dezelfde manier aan als een tattoo dan zal de kwaliteit van je Permanente Make-up er na een jaar niet mooi meer uitzien (het verkleurd, is niet mooi bij te werken, de huid is heel verzadigd, het blijft de rest van je leven op deze manier zichtbaar).


  Permanente Make-up wordt tussen de 1e en de 2e huidlaag aangebracht. In dit deel van de huidlaag zal de Permanente Make-up weer gaan vervagen door o.a. het natuurlijke vernieuwingsproces van de huidcellen. Maar ook de huidtype, de zon / zonnebank, medicatie, sterke peelings zijn bijvoorbeeld oorzaken waarom je Permanente Make-up vervaagd. Hoe snel dit vervagingsproces verloopt is van te voren niet precies te zeggen. Het advies is om je PMU op jaarlijkse basis bij te laten werken (touch-up). Voor de ene persoon is dit met 10 maanden en voor iemand anders is dit bijvoorbeeld met 18 maanden. 

  Permanente Make-up is eigenlijk SEMI Permanente Make-up: het blijft een poos in de huid zichtbaar maar zal weer gaan vervagen / verdwijnen.


  Voor Beauty Mooi Zo maakt het niet uit wanneer je precies komt voor je bijwerking. Vanaf 6 maanden is de prijs hetzelfde. Je moet alleen niet zó lang wachten dat het niet meer zichtbaar is. Dan is het ook geen bijwerking meer maar wordt het weer een nieuwe behandeling en ook de nieuwprijs berekend.

  Voor de kwaliteit van je Permanente Make-up is het mooier om het goed te laten vervagen voordat je voor de jaarlijkse touch-up komt. Hoe licht de PMU, hoe meer ruimte de huid heeft om het weer mooi bij te werken en het weer goed op kleur te krijgen.


  Goed geplaatste PMU behoort weer te vervagen!


  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bescherm je PMU wenkbrauwen tegen de zon!


  Bescherm je permanente make-up wenkbrauwen met de  Make-up Defender Sun Stick SPF 50, die speciaal is ontworpen om ze te beschermen tegen verkleuring en vervaging veroorzaakt door de zon / zonnebank.

  Deze handige stick is geschikt voor iedereen die zijn PMU wil behouden en biedt een effectieve bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

  Met de Sun Stick blijven je wenkbrauwen er altijd perfect uitzien!


  - Niet vettig

  - Geen witte waas

  - Makkelijk in gebruik

  - Eenvoudig mee te nemen in je tas


  – Speciaal ontwikkeld ter bescherming van Permanente Make Up
  – Bevat Chromocare™ voor behoud helderheid en kwaliteit van de kleuren van PMU
  – Bescherming tegen UVA en UVB straling
  – Hydrateert
  – Ondersteunt kleurbehoud van Permanente Make-Up
  – Waterproof
  – Niet op dieren getest


  Verkrijgbaar in de salon!

  €17,- (12 ml.)

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


  PMU Brows, Eyeliners & lips

   

  Deze galerij is een selectie van de door Beauty Mooi Zo gezette

  PMU Brows, Eyeliners & Lips.

   

  Zowel voor de brows als voor de eyeliners als voor de lips is er voor

  ieder wat wils. Een professioneel advies op maat

  krijgt u bij Beauty Mooi Zo.

   

  (Alle foto's zijn  met toestemming geplaatst).